Nawigacja




KELNER (kwalifikacja T.9) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017   (10 punktów)
KELNER

KELNER (kwalifikacja T.9) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017 (nowy egzamin zawodowy)

Wykonaj prace obsługowe w restauracji związane z realizacją przyjętego zamówienia.
W restauracji kobieta złożyła zamówienie na dwie porcje przystawki zimnej z pieczywem, dwa dania główne: filet z kurczaka panierowanego w sezamie i sandacza duszonego w sosie kurkowym oraz lody i szarlotkę z bitą śmietanką.
Dobierz dodatki do dania głównego dla kobiety i dziecka w wieku 8 lat, korzystając z zamieszczonej karty menu restauracji. Zaproponuj filiżankę mocnej kawy bez cukru dla kobiety oraz sok owocowy dla dziecka. Zaproponowane dodatki i napoje zapisz odpowiednio w kartach zamówień kobiety i dziecka. Karty zamówień do wypełnienia znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym.
Nakryj stół moltonem, obrusem stołowym i napperonem. Oznacz na stole jedno nakrycie wizytówką z napisem "Kobieta" i drugie nakrycie wizytówką z napisem "Dziecko".

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 180 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.8) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017   (10 punktów)
TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.8) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017 (nowy egzamin zawodowy)

Korzystając z informacji o gospodarstwie agroturystycznym oraz wymagań kategoryzacyjnych Wiejskiej Bazy Noclegowej PFTW "GG" sporządź dokumenty wypełniając:
- wniosek kategoryzacyjny obiektu Wiejskiej Bazy Noclegowej,
- formularz nadania kategorii "Wypoczynek u rolnika",
- kalkulację 3-dniowego pobytu w gospodarstwie agroturystycznym,
- kosztorys wyposażenia pokoju z łazienką o planowanej kategorii trzech słoneczek.
Druki potrzebne do sporządzenia dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym. Wszystkie dokumenty należy sporządzić w języku polskim.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.7) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017   (10 punktów)
TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.7) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017 (nowy egzamin zawodowy)

Korzystając z zamówienia, informacji o biurze podróży i informacji w języku obcym, katalogu gospodarstw agroturystycznych oraz dodatkowych informacji niezbędnych do organizacji przyjazdu grupy zagranicznej, sporządź:
- program pobytu w gospodarstwie agroturystycznym,
- arkusz kalkulacyjny kosztów pobytu w gospodarstwie agroturystycznym,
- potwierdzenie przyjęcia zamówienia dla klienta,
- rezerwację wycieczki przyrodniczej - Fotosafari łosiowe.
Druki potrzebne do sporządzenia dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym. Wszystkie dokumenty należy sporządzić w języku polskim.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (kwalifikacja T.5) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017   (10 punktów)
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (kwalifikacja T.5) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017 (nowy egzamin zawodowy)

Zgodnie z zamieszczoną recepturą i sposobem wykonania, przygotuj farsz na pieczeń popularną z łopatki wieprzowej oraz wypełnij tabelę 1. Rozliczenie produkcji.
Na stanowisku pracy masz przygotowane niezbędne surowce i przyprawy. Jaja są zdezynfekowane.
Podczas wykonywania pracy przestrzegaj zasad GHP/GMP. Do wykonania zadania wykorzystaj sprzęt oraz maszyny i urządzenia dostępne na stanowisku pracy.
Wypełniony arkusz egzaminacyjny oraz sporządzony farsz pozostaw na stanowisku egzaminacyjnym. Uporządkuj stanowisko pracy, zakończenie wykonania zadania zgłoś egzaminatorowi poprzez podniesienie ręki.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

ZSZ CUKIERNIK (kwalifikacja T.4) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017   (10 punktów)
ZSZ CUKIERNIK

ZSZ CUKIERNIK (kwalifikacja T.4) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2017 (nowy egzamin zawodowy)

Wykonaj ciasto z owocami zgodnie z Recepturą i Sposobem wykonania. Surowce, z wyjątkiem jabłek, zostały odważone zgodnie z recepturą. Jaja są zdezynfekowane.
Wypieczone ciasto ułóż na półmisku lub talerzu. Sporządź zapotrzebowanie surowcowe na 20 kg ciasta z owocami wypełniając tabelę 2. Arkusz egzaminacyjny wraz z wypełnioną tabelą 2, zawierającą zapotrzebowanie surowcowe na 20 kg ciasta z owocami, pozostaw na stanowisku egzaminacyjnym.
Po zakończeniu prac uporządkuj swoje stanowisko pracy.
Sprzęt, narzędzia i urządzenia stosuj zgodnie z przeznaczeniem, przestrzegaj zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisów przeciwpożarowych i ochrony środowiska.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

Strona 32 z 342 << < 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 > >>
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła?




Pogaduszki
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Weronika Milanowska
11/12/2017 14:58
kiedy na jakies grzyby jedziemy?
aniaslota2309
11/12/2017 14:38
No elo smiley
Weronika Milanowska
11/12/2017 14:37
część wam
lucja12349
11/12/2017 08:44
TECHNIK ŻYWIENIA I
USŁUG
GASTRONOMICZNYCH
(kwalifikacja T.15) -
Zadanie praktyczne nr 1
STYCZEŃ 2015 (nowy
egzamin zawodowy) DLACZEGO NIE MOŻNA POBRAĆ ROZWIĄZANEGO TESTU
blablablaa
10/12/2017 15:39
hej, wiecie może skąd wziąć egzaminy z poprzednich lat i odpowiedzi do nich ?
ladymn
09/12/2017 16:48
Hej Ktoś zdaje egz w styczniu z technika administracji?? Z czego się uczycie??
Karola191
09/12/2017 16:01
Hej jestem na profilu technik obsługi turystycznej, jak napisać reklamacje? Proszę o pomoc, z góry dziękuję smiley
Dornd
09/12/2017 06:54
korki z bhp
zapraszam
Paulina0126
08/12/2017 20:13
Hej mój profil to technik gastronom, szukam jak obliczyć zapotrzebowanie na obrusy pomoże ktoś?
Z góry dziękuję.smiley
Barbara Di
08/12/2017 19:17
smileysmileysmiley
jumro
08/12/2017 13:11
hejka
wiktor1961
08/12/2017 08:21
elo
ewschen89
08/12/2017 05:53
smiley Miłego dniasmiley
Julia26
07/12/2017 13:22
smiley
Nina16Sakamaki
07/12/2017 13:22
siema smiley
AndrejDuda
07/12/2017 11:14
WASZ PAN I WŁADCA POZDRAWIA
AndrejDuda
07/12/2017 10:52


AndrejDuda
07/12/2017 10:31
Biedaki tylko ja mam avatarasmiley
AndrejDuda
07/12/2017 10:27
Dupasmiley
AndrejDuda
07/12/2017 10:27
CZeśćsmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
smileysmileysmiley:
no:smileysmileysmileyB
)